۱۱۳ تظاهرات در ۵۶ شهر مراکش در حمایت از غزه
سازمان حمایت از مسائل ملی مراکش اعلام کرد که ۵۶ شهر در این کشور شاهد برگزاری تظاهرات در ۱۱۳ نقطه در حمایت از غزه بود که بیش از سه ماه با تجاوازت رژیم صهیونیستی مواجه است.
به گزارش گروه بین الملل آفتاب یزد حمایت از مسائل ملی مراکش با صدور بیانیهای اعلام کرد، این تظاهرات در همبستگی با ساکنان غزه و تحت شعار «نه به کوچ اجباری فلسطینیان» برگزار شد.
براساس خبرگزاری آناتولی، در بیانیه مذکور همچنین آمده است، در روز جمعه ۱۱۳ تظاهرات در ۵۶ شهر مراکش در حمایت از غزه برگزار شد.
در این بیانیه آمده است، از جمله شهرهایی که شاهد تظاهرات بود میتوان به «الدار البیضاء»، «الرباط»، «الخمیسات»، «طنجه»، «تطوان»، «أکادیر»، «فاس» و «مکناس» اشاره کرد.
سازمان حمایت از مسائل ملی مراکش در بیانیه خود همچنین اعلام کرد، شرکتکنندگان در این تظاهرات پس از اقامه نماز جمعه با برگزاری تظاهرات تداوم جنگ علیه فلسطینیان و سکوت بینالمللی در قبال این جنگ را محکوم کردند.
آنها همچنین شکایت آفریقای جنوبی علیه نسلکشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه را ستودند.
طبق بیانیه این نهاد مراکشی، معترضان مجدداً از مقامات کشورشان خواستند تا در توافق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بازنگری کنند.
رژیم صهیونیستی و مراکش که از سال ۲۰۰۰ روابط با یکدیگر را متوقف کرده بودند، ۱۰ دسامبر ۲۰۲۲ با نظارت آمریکا توافقی را برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود امضا کردند که با مخالفت نهادها، احزاب و گروههای مردمی مواجه شد.
با آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، شهرهای مختلف مراکش از جمله رباط، پایتخت آن شاهد تجمعهای گستردهای در اعلام همبستگی با مردم فلسطین در این جنگ بودند و مراکشیها در این تظاهراتها و تجمعها توقف حملات به غزه، لغو محاصره این شهر و انتقال کمکهای بشردوستانه به آنجا را خواستار شدند.
این تظاهرات پس از آن برگزار شد که جلسه رسیدگی به پرونده نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه روز (پنجشنبه) در لاهه آغاز شد. جلسه دوم آن نیز روز جمعه برگزار شد. در متن شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند.
در شکایت ۸۴ صفحهای آفریقای جنوبی از تلآویو استدلال شده که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ناقض الزامات و تعهدات بر اساس کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ است. این کنوانسیون نسلکشی را اقدامی با هدف تخریب به صورت کلی یا جزئی، در سطح ملی، نژادی، قومی یا مذهبی معنا کرده است. آفریقای جنوبی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را نسلکشی میداند چون با هدف تخریب بخش قابل توجهی از جمعیت این باریکه است.
در صورت محکومیت، رهبران نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی در معرض حبس و پیگرد قرار میگیرند.
این پرونده ممکن است چندین سال ادامه یابد، اما در درخواست آفریقای جنوبی از دیوان بینالمللی دادگستری آمده است که حکمی را به صورت فوری و الزامآور برای رژیم صهیونیستی صادر کند تا سریعاً عملیات نظامی خود را در غزه و علیه آن متوقف کند.