بحران بزرگی که حزبالله برای کارخانههای اسرائیل ایجاد کرد
منابع عبری با اشاره به خسارات سنگینی که صهیونیستها در شمال فلسطین اشغالی در نتیجه حملات حزبالله متحمل میشوند، اعلام کرد که کارخانهداران از ترس از دست دادن مشتریان خارجی مجبورند دروغ بگویند و خساراتی را که به آنها وارد میشود، پنهان کنند.
در ادامه اطلاعات قطره چکانی صهیونیستها از خسارتهای هنگفت اقتصادی در شمال فلسطین اشغالی در نتیجه حملات حزب الله، یک رسانه صهیونیستی گزارش داد که کارخانهها در شمال، در بحبوحه جنگ جاری و چالشهای اقتصادی ناشی از آن، تحت فشار شدیدی قرار دارند و صاحبان کارخانهها از ترس از دست دادن مشتریان خود در خارج، مجبورند میزان آسیب وارده به تاسیسات را پنهان کنند.
روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی در گزارشی به این منظور اعلام کرد: تعدادی از کارخانهها در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) در نتیجه حملات موشکی مداوم از لبنان، آسیب مستقیم و شدیدی دیدهاند و اختلال گستردهای در تولید آنها به وجود آمده است. اما صاحبان این کارخانهها تلاش دارند وانمود کنند که اوضاع به شکل عادی پیش میرود تا قراردادها با مشتریان بینالمللی را از دست ندهند.
این رسانه عبری افزود: بر اساس اطلاعات اتحادیه صنعتگران اسرائیل، تنها طی چند ماه اخیر بیش از ۲۰ کارخانه در حیفا و سایر مناطق شمالی در نتیجه حملات موشکی آسیب قابل توجهی دیدهاند. در هر یک از این کارخانهها، دهها کارگر مشغول به کار هستند و بعد از اینکه کارگران به عنوان نیروی ذخیره به ارتش فراخوانده شدند، کارخانهها از کمبود شدید نیرو رنج میبرند. علاوه بر آن، سایر کارکنان باقیمانده هم به دلیل ترس از حملات موشکی حزب الله خانههای خود را تخلیه کرده و از شمال رفتهاند.
رسانه مذکور تاکید کرد: کارخانه داران اسرائیلی در تلاشند میزان خسارت خود را کم جلوه دهند تا مشتریان بین المللی را از دست ندهند. به عنوان مثال، اخیراً کارخانهای در منطقه شالومی که تجهیزات پزشکی تولید میکند بعد از اصابت موشک از لبنان، به شدت آسیب دید و بخشی از سقف کارخانه روی دستگاههای تولیدی فرو ریخت و روند تولید را مختل کرد، اما صاحب این کارخانه تلاش دارد بگوید که آسیب وارده، کم بوده است.
بر اساس این گزارش، کارخانهداران اسرائیلی در مناطق شمالی نگران ادامه جنگ هستند و معتقدند که ادامه حملات میتواند منجر به از دست رفتن مشتریان این کارخانهها در خارج شود که خسارت مالی هنگفتی وارد خواهد ساخت؛ زیرا این کارخانهها به شدت به مشتریان خارجی وابسته هستند.
این گزارش نشان میدهد که برخی از مشتریان بینالمللی، برای جلوگیری از هرگونه اختلال در تحویل گرفتن کالا، به کارخانهها ابلاغ کردهاند که باید سفارشهای آنها را خیلی زود تحویل بدهند.
به عنوان مثال «ران تومر» رئیس اتحادیه صنعتگران و مالک کارخانه داروسازی «اونیوارم» در شهرک کرمئیل در شمال فلسطین اشغالی در این زمینه گفت: یک مشتری بزرگ بینالمللی از ما خواسته محصولاتی را که قرار بود به تدریج در سال ۲۰۲۵ به آنها تحویل دهیم، به طور کامل قبل از پایان سال جاری برایشان ارسال کنیم؛ زیرا نگرانند که در نتیجه ادامه جنگ، بخش تولید ما مختل شود.
وی افزود: کارخانه داران در شمال احساس میکنند که دزد هستند و مجبورند حقایق مربوط به آسیب به کارخانهها را از مشتریان پنهان کنند.
منابع صهیونیستی گزارش دادند که علاوه بر خسارات مستقیم ناشی از حملات موشکی، کارخانهها در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) از کمبود شدید نیروی کار رنج میبرند و بسیاری از صاحبان کارخانهها میگویند که تعداد زیادی از نیروهای آنها، به عنوان نیروی ذخیره به ارتش فراخوانده شدهاند و برای ادامه تولید با چالشهای مهمی روبرو هستند.