آمریکا:عربستان برای ۸ دهه شریک استراتژیک بوده است/اقدامات خصمانه چین علیه ارتش ما افزایش یافته
هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که از هرگونه اطلاع قبلی به دولت در مورد تصمیم عربستان برای کاهش تولید نفت بیاطلاع است.
به گزارش گروه بین الملل آفتاب یزد جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در یک نشست مطبوعاتی روز دوشنبه با اشاره به اینکه این اقدام یک کشور مستقل است، افزود: «نیازی به اطلاع رسانی وجود نداشت».
وی ادامه داد: همانطور که چند هفته پیش گفتم، مسائلی پیش خواهد آمد که ما با عربستان به توافق نخواهیم رسید.
کربی تصریح کرد که رابطه ریاض و واشنگتن به نوعی است که میتوانند نگرانیها را مستقیماً بیان کنند.
وی افزود: “اما ما روی آینده متمرکز هستیم. عربستان برای هشت دهه یک شریک استراتژیک بوده است و تا هشت دهه آینده نیز باقی خواهد ماند زیرا ما این روابط را در حال پیشبرد مدیریت میکنیم.”
کربی تاکید کرد: این چیزی است که ما روی آن تمرکز میکنیم.
عربستان متعهد شده است که از ماه ژوئیه تولید نفت خود را یک میلیون بشکه دیگر در روز کاهش دهد تا در تلاش برای افزایش افت قیمتها باشد.
اوپک + که شامل کشورهای کلیدی اوپک مانند عربستان و همچنین اعضای غیراوپک به رهبری روسیه است، در آوریل گذشته به طور غیرمنتظرهای تولید خود را کاهش داد.
تصمیم گروه «اوپک +» برای کاهش تولید نفت، بار دیگر مؤید شکست فشارهای آمریکا بر کشورهای تولیدکننده بهویژه عربستان است تا آنها را از تفاهم برای دستیابی به منافع کشورهای تولیدکننده منصرف کند.
کربی با اشاره به دو اتفاق خاص از جمله “مانور خصمانه غیرضروری” جنگنده جی-۱۶ چینی در نزدیکی یک هواپیمای نظامی آمریکا بر فراز دریای چین جنوبی و “عبور ناامن” کشتی جنگی چینی از فاصله ۱۳۷ متری با ناوشکن آمریکایی،گفت این تهاجمات چین علیه ارتش آمریکا در حال تشدید است.
جان کربی با اشاره به نام رسمی چین افزود: این موارد مجددا بخشی از تهاجم رو به رشد جمهوری خلق چین است که ما با آن دستوپنجه نرم میکنیم و آمادهایم که به آن رسیدگی کنیم.
وی ادعا کرد: ما طبق قوانین بینالمللی پرواز میکنیم، دریانوردی میکنیم و در حریم هوایی و آبهای بینالمللی عملیاتی را انجام میدهیم. هیچ نیازی نیست که ارتش چین به طور تهاجمی رفتار کند.
او ضمن آنکه فعالیت کشتی جنگی چینی را “ناامن و غیرحرفهای” توصیف کرد، از همتایان چینیاش خواست تا تصمیمات بهتری درباره انجام عملیات در حریم هوایی و آبی بینالمللی اتخاذ کنند.