رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: همه می‌دانند چه نقشی در روی کار آمدن دولت تدبیر داشتیم، از وزرای اصلاح‌طلب گله‌مندیم. بعضی از وزرا که ادعای اصلاح‌طلبی ندارند اتفاقاً با ما همراه‌تر هستند.

به گزارش گروه سیاسی آفتاب یزد محمدرضا عارف در دومین کنگره سراسری مجمع فرهنگیان ایرانیان اسلامی ضمن عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، اظهار کرد: مناسبت گردهمایی این حزب بهترین فرصت برای بررسی چالش‌های مهم و آسیب‌شناسی عملکرد ما در این چهار دهه است. ابتدا باید بگوییم چرا انقلاب شد؟ برای سرنگونی یک رژیم فاسد و وابسته. مشخصه اصلی انقلاب ما استقلال، نفی وابستگی به بیگانگان با اهتمام به عدالت و آزادی و حاکمیت ارزش‌ها و اخلاق است که در شعار اصلی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی نهفته است.

وی با بیان این‌که «دستاوردهای ارزشمندی در این چهار دهه داشته‌ایم»، اظهار کرد: آن‌چه که بیشتر از توجه به دستاوردها برای ما مهم است آسیب‌شناسی این چهار دهه می‌باشد. آسیب‌شناسی یعنی فرصت‌هایی که از دست داده‌ایم و می‌توانستیم بهتر استفاده کنیم. ما برای این‌که مسیر انقلاب را دقیق‌تر بپیماییم راهی جز آسیب‌شناسی نداریم. در آسیب‌شناسی باید تعارف‌ها کنار گذاشته شود و کمتر به مصادیق بپردازیم.

وی افزود: متأسفانه وقتی که ما در تحلیل به فرد می‌رسیم، می‌ایستیم این مشکل را در همین جریان اصلاحات نیز بارها داشته‌ایم. باید تحلیل کنیم که ما در کجاها گیر پیدا کرده‌ایم.

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی را بهترین کلمه در وصف نظام خواند و گفت: من به عنوان یک عضو انجمن اسلامی دانشجویان به یاد دارم که چه تحلیل‌های دقیقی برای امام خمینی (ره) برای انتخاب نام نظام می‌فرستادیم. امام خمینی (ره) با آن دید عمیق و جایگاهی که برای مردم قائل بودند به این تحلیل‌ها دقت می‌کردند. امام خمینی (ره) در اولین سخنرانی‌شان در هنگام ورودشان به ایران در اوج قدرت می‌گویند من به عنوان نماینده مردم تصمیم می‌گیرم نه به عنوان رهبر انقلاب.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) می‌فرمود جمهوری اسلامی. نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. ما امروز این عبارت را بیشتر و بهتر متوجه می‌شویم، زیرا اصرار هم به جمهوریت بوده است و هم به اسلامیت.

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مردم در نظام تصریح کرد: اگر بخواهیم آرمان‌های انقلاب و ارزش‌ها را احیا کنیم هیچ راهی جز اتکا به مردم نداریم. در این مسیر باید مردم را ولی نعمت بدانیم و از مردم عبور نکنیم. جایگاه مردم در قانون اساسی، جایگاه بالایی است. فصل سوم قانون اساسی جز مترقی‌ترین اصول قانون اساسی بوده و در میان قوانین اساسی کشورهای دیگر نمود برجسته‌ای دارد، اما مهم اجرای آن است که اگر اجرا شود بسیاری از چالش‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم را حل می‌کنند.

این سیاستمدار اصلاح طلب گفت: در کنگره گذشته که در دوم آذر ۹۶ برگزار شد عملکرد اصلاحات در دهه ۹۰ را مرور کردم. در آن‌جا به چهار گام اشاره کردم؛ علی رغم همه هجمه‌هایی که به ما بوده سه گام آن بسیار خوب پیشرفته است. باید بگویم دشمنان جایگاه اصلاح‌طلبی به عنوان یک جایگاه اصیل و خط امامی را خوب تشخیص داده‌اند. اصلاح‌طلبان معمولاً به مطالبات مردم می‌پردازند و کمتر گزارش کار می‌دهند. معمولاً تریبون نیز دست‌شان نیست. به یاد دارید که بعد از انتخابات مجلس چه حملاتی به فراکسیون امید شد اما نکته اینجاست که نگاه مردم و به خصوص مردم تهران پس از یک سال حمله به اصلاح طلبان پس از انتخابات شوراها این بود که فاصله اولین نفر لیست ما اصلاح طلبان سه برابر نفر اول لیست آن‌ها بود.

عارف ادامه داد: امروز مشهود است که مردم به ما وفادارند. ما وارد سال ۹۸ و انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شویم. ما به مردم تعهد داریم فراکسیون امید باید گزارش دهد. هیچ راهی به غیر از ارائه گزارش نداریم. ما همچنین باید در سال آینده گزارش عملکرد شورای شهرها را هم بدهیم. خواهش من از شوراهای اسلامی همه شهرها به خصوص کلانشهرها این است که به مسائل حاشیه‌ای نپردازند. قانون وظیفه اصلی شوراها را مشخص کرده است. جای مسائل سیاسی شورای شهر نیست.

رئیس فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: ما در روی کار آوردن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ و ۹۶ نقش کلیدی و اساسی داشتیم. ما تمام توان‌مان را برای پیروزی دولت آقای روحانی خرج کردیم. از دولت گله هم داریم. مخصوصاً ما از وزرای اصلاح طلب بسیار گله‌مندیم. بعضی از وزرا ادعای اصلاح طلبی ندارند و اتفاقاً با ما همراه‌تر هستند. روی صحبت من با وزرایی است که برچسب اصلاح طلبی دارند.

وی هم‌چنین گفت: در ارزیابی عملکرد کل کشور ما باید عملکرد اصلاحات را نیز ارزیابی کنیم. به خصوص رویدادهای مهم و انتخابات را؛ این‌که چرا و چگونه پیروز شدیم. یا مثلاً در انتخاباتی که باید پیروز می‌شدیم و نشدیم چرا نشدیم؟

وی با اشاره به در هم تنیدگی جریان اصلاحات و حزب فرهنگیان ایران اسلامی گفت: افتخار تشکل ما این است که در خدمت معلمان هستیم. ما بخش فرهنگی کشور را مهم می‌دانیم. چون هم انقلاب‌مان فرهنگی بوده است و هم معلمان در انقلاب حضور جدی داشتند؛ لذا باید یک بازنگری صورت گیرد تا ببینیم ما در تعلیم و تربیت جوانان و نوجوانان چقدر مؤثر بوده‌ایم. جوانان نسل سومی و نوجوانان نسل چهارمی که گوشت و پوست و خون‌شان از این نظام است چقدر در راستای ارزش‌ها و آرمان‌ها حرکت کردند؟ یا اینکه در جایگاه، شأن و منزلت معلم آیا در مسیری که امام (ره) تاکید داشتند حرکت کرده‌ایم؟

این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین در مورد مسئله معیشتی فرهنگیان گفت: بخش اقتصادی منابع دولتی محدود است. کسری اعتبار آموزش و پرورش دغدغه همیشگی ماست. ما نمی‌توانیم با یک نگاه شعارگونه ایده‌آل خودمان را پیاده کنیم. آخر با چه منابع و امکاناتی، لذا بحث جدی که حتماً باید بدان پرداخته شود این است که دغدغه مسئولین از تعلیم و تربیت جوانان به معیشت معلمان تغییر پیدا کند. نمی‌توان توقع داشت که آن معلمی که دغدغه معیشتی دارد همه هم و غم خود را برای تعلیم و تربیت دانش آموزان بگذارد.

https://aftabyazdonline.ir/?p=80603