وزیر بهداشت با تاکید بر تقدم پیشگیری بر درمان در همه حوزه‌های سلامت از جمله سلامت روان، از تلاش وزارت بهداشت برای گسترش چتر بیمه‌ای خدمات روانشناسی خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی  آفتاب یزد  دکتر بهرام عین اللهی، در نشست با اعضای شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی کشور، ضمن تاکید بر رویکرد تقدم پیشگیری بر درمان، اظهار داشت: وزارت بهداشت و سازمان نظام روانشناسی برنامه‌های مشترکی را با هم آغاز کرده‌اند تا رویکرد پیشگیری در کل جامعه تسری پیدا کند.

وی با بیان اینکه معضلاتی مانند اعتیاد و مشکلات روانشناختی با تشخیص به موقع قابل کنترل و درمان هستند، گفت: برنامه سلامت خانواده که از سوی وزارت بهداشت آغاز شده، با هدف پیشگیری درحال اجراست.

اصلاح خانواده به اصلاح جامعه می‌انجامد

وی گفت: «سبک زندگی» مولفه بسیار مهمی است که بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد و برای اصلاح سبک زندگی باید از «خانواده» آغاز کنیم؛ چراکه اصلاح خانواده به اصلاح جامعه منجر خواهد شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر برنامه سلامت خانواده در ۹۳ شهرستان اجرایی می‌شود، گفت: سازمان نظام روانشناسی می‌تواند در  برنامه سلامت خانواده، خدمات سلامت روان را پوشش دهد و از این طریق به شناسایی ریشه بسیاری از مشکلات روانشناختی کمک کند.

وی ضمن تاکید بر ساخت و انتشار برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیونی سودمند و اثربخش با موضوع بهداشت روان، خاطرنشان کرد: پوشش بیمه‌ای خدمات روانشناسی، اقدامی در جهت دسترسی عادلانه‌تر مردم به خدمات سلامت است و درصدد هستیم تا پوشش بیمه‌ای را برای انواع بیشتری از خدمات روانشناسی افزایش دهیم.

وی گفت: ریشه برخی از بیماری‌های جسمی در روان انسان نهفته است و مداخله به موقع یک روانشناس متبحر و دانشمند می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت انسان راهگشا باشد.

فعالیت  ۳۰۰ روانشناس در طرح سراج در مناطق روستایی

عین‌اللهی با اشاره به آغاز طرح “سراج”، بیان کرد: در حوزه معاونت بهداشت، طرحی تحت عنوان  سلامت روان و مراقبت اجتماعی با رویکرد “پیشگیری” در حال اجراست که اکنون ۲۳ واحد آن در کشور فعال است و  ۳۰۰ روانشناس در  این طرح در مناطق روستایی جذب شده‌اند. در حوزه درمان نیز مراکز جامع سلامت آمادگی پذیرش روانشناسان و کارشناسان متبحر سلامت روان را دارند.

وزیر بهداشت گفت: در حوزه روانشناسی منابع  بومی ارزنده‌ای داریم و در تلاشیم که این منابع جایگزین منابع و کتب درسی غربی و متأثر از  فرهنگ بیگانه شوند.

وی ضمن تاکید بر اهمیت جذب هیات علمی خبره و توانمند در حوزه روانشناسی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: یکی از سیاست‌های مهم وزارت بهداشت همکاری با مجامع علمی و استفاده از اساتید در تمامی رشته‌هاست.

عین‌اللهی در خصوص حیطه فعالیت دانش آموختگان رشته روانشناسی تصریح کرد: دانش آموختگان مقطع کارشناسی روانشناسی می‌توانند در طرح سراج که طرحی پیشگیرانه است، همکاری داشته باشند، اما در حوزه درمان، تنها افرادی که پروانه مطب دارند، مجاز به فعالیتند.

وی با بیان اینکه تعیین تعرفه‌های مشاوره و روانشناسی به عهده شورای عالی بیمه سلامت است، در خصوص توزیع روانشناس در کشور گفت: روانشناسانی که پروانه مطب دریافت می‌کنند، به وزارت بهداشت تعهد دارند؛ بنابراین سعی می‌کنیم توزیع آنها در مناطق مختلف کشور به خصوص مناطق محروم به نحو عادلانه‌ای صورت گیرد. همچنین دانش آموختگان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در طرح سراج  به کار گرفته می‌شوند.

در ادامه، دکتر علی فتحی آشتیانی – رییس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور، با بیان این که این سازمان بیش از ۵۷ هزار عضو دارد، بر لزوم مداخلات روانشناسی و مشاوره در جامعه اشاره و تاکید کرد: برخی از افراد  هر جامعه‌ای نیاز به خدمات تخصصی روانشناسی دارند که طیف‌های مختلفی را در برمی‌گیرد.

وی گفت: جلسات مشاوره و روانشناسی با یک یا دو جلسه تکمیل نمی‌شود، بلکه روند درمان مشاوره حداقل ۱۰ جلسه و در برخی موارد تا ۴۰ جلسه نیز پیش می‌رود. بنابراین بار اقتصادی زیادی به فرد و خانواده تحمیل می‌کند و نیاز به پوشش بیمه دارد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: عدم درمان مشکلات روانشناختی، موجب کاهش کیفیت زندگی و افت کارایی فرد می‌شود که  اقتصاد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لزوم ترسیم سیمای سلامت روان کشور

رییس سازمان روانشناسی کشور همچنین بر لزوم اقدامات پژوهشی به منظور ترسیم سیمای سلامت روان کشور تاکید کرد.

https://aftabyazdonline.ir/?p=88849